Reiseblogg fra Travellerspoint

Dagene flyr avgårde

Første uken er allerede over :O

14 °C

Her i Antigua er livet for øyeblikket fint....
Men de siste dagene har det skjedd mye, og jeg merker at jeg ikke har mange dager igjen! På fredag og lørdag var det en diger storm som regjerte i hele Guatemala, noe som har ført til store problemer.
Mange veier er ødelagt og stengt og fly er kansellert. Det har vært ufattelig mange jordras og flere liv har gått med i stormen. Broer har kollapset; blant annet en her i nærheten som tok med seg 31 liv. Dette er ufattelig trist, og mange mennesker er nå strandet. Hver dag skjer det nye ulykker i forbindelse med denne stormen. Her i Antigua er vi ganske skjermet, likevel merker vi det ved alt vannet som er i gatene, da de ikke har noe godt dreneringssystem. Den ene studenten som bor her i huset skulle av gårde på lørdag men kan ikke reise før tidligst torsdag. Likevel er folk fornøyde og livet går videre.

Fredag sov jeg over hos min “søster” Helt hærlig med en rolig natt. Å slippe å våkne kl 05.30 hver morgen til lyden av bussene... Sov faktisk helt til kl 9 :D Hadde god frokost og koste oss skikkelig. Så ved lunsjtider var det avgårde for å møte familien “Hermoso” dette er familien som jeg hjelper med penger hver måned når jeg er hjemme.

Familien består av
Mor Petrona, Far Juan, Datter Kristina, Sønn Miguel og Samuel som er minstemann. Moren jobber på markede og selger diverse turist saker. Men det er lite å tjene på dette så penger er det lite av. Faren i huset flyktet til USA for 2 år siden, men havnet etter kort tid i fengsel og ble deportert tilbake til Guatemala for 6 måneder siden. Nå mangler han papirer og kan derfor ikke få seg noen jobb, som så mange andre her nede har han også et alkohol problem, noe han prøver å gjøre noe med og han har ikke drukket på en stund nå. Men han forteller meg at dette er vanskelig når en ikke har stort å gjøre. Han drømmer stadig om å reise vekk for å tjene penger, men innser at dette i grunnen er vanskelig. Familien er ufattelig omtenksomme og viser masse kjærlighet, og det er fint å se hvor lite man egentlig trenger for å klare seg.

De har ikke råd til å betale skolegang for barna, men de barna går på skolen hvor jeg jobbet da jeg var her nede sist, og det var slik jeg ble kjent med dem. Skolen er et prosjekt ledet av regjeringen, men er likevel preget av lite midler da de ikke gir det som blir lovet.. Det finnes en klasse per trinn og det er syv trinn, men bare 2 lærere. Egentlig skal barna få to måltider, men den forrige rektoren stjal alle kjøkkenredskaper inkludert stekeovnen og tok alle pengene og drog avgårde. Så nå er dette ikke mulig lenger, likevel er barna fornøyde og smiler bredt.

Jeg var invitert hjem til dem for lunsj. “Huset” deres er ikke særlig stort, det består av et rom ca 4m x 3m og de har et lite bad utenom. Men de er veldig takknemlige for dette. Da jeg var her sist bodde de i en liten landsby utenfor Antigua i et skur. Så for dem er dette alfa omega. Jeg fikk servert en kyllingsuppe, noe som var veldig godt. Selv om jeg må innrømme at jeg var litt skreptisk med en gang i frykt av at jeg skulle bli syk, da hygienen rundt matlaging ikke er akkurat hva jeg er vant til. Men pansermagen min tålte det også :D

Etter lunsjen var det rett hjem å feire bursdagen til min “bror” Gerson som fulgte 31. Dette var veldig koselig, kjekt når hele familien samles slik. På ettermiddagen ble jeg med Gerson og konen for å besøke Evelyn og hennes butikk i Chimaltenango. Chimaltenango er en by ca 40 minutter fra Antigua. Vell hjemme kl 20 var det bare å hoppe i dusjen å gjøre seg klar til kveldens festligheter.

Først var det av gårde til La Sin Ventura for å danse, og da det stengte drog jeg sammen med min “bror” Carlos og hans søskenbarn Hector til en fest i Jocotenango. Veldig artig, og når man er den ensete europeeren til stede får mann nok av oppmerksomhet :D
Søndags morgen var det opp tidlig for å møte Katarina( jenten jeg møtte på flyplassen) for frokost. Vi bestemte oss for at vi skulle unne oss en massasje. Her i byen finnes det utallige massasjesteder, men det er vanskelig å vite hvilken en skal velge. Vi spurte en guatemalteker og han kunne fortelle at vi måtte til Jocotenango. Her var det best og billigst. Så avgårde vi drog. Jett om vi ikke var glad for det :D Da vi kom frem var det et skikkelig guatemalsk sted, med bare guatemalere og det såg desent ut. For sauna og 45 min med massasje betalte vi 100 kr!!!! Så vi tenkte at massasjen kom til å være så som så, men der tok vi feil. Det er den beste massasjen jeg noen gang har hatt og det var tydelig at de kunne sakene sine. Følte meg rett og slett som et nytt mennesker da jeg kom ut :D Så her skal jeg tilbake før jeg reiser !! På kvelden var vi temmelig slitne, så det ble en kjapp middag før det var hjem i seng tidlig.

I dag har vært hjelpens dag :P

Etter lunsj hadde jeg en avtale med familien Hermoso. Vi skulle også til markede for å kjøpe klær som de trengte. Det ble masse klær på alle barna her også.. :D Etterpå spiste vi pizza før jeg tok turen hjem.. : D
Nå er det kveld og jeg er temmelig klar for sengen. Det regner hunder og elefanter her så vet ikke hvor mye søvn jeg egentlig får men VAMOS A VER:: :D I morgen er det tidlig opp for å dra til Guatemala City med Jaqulin..

Skrevet av Marie87 11:45 Arkivert i Guatemala

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn